среда, 8 апреля 2020 г.

Міське методичне об'єднання асистентів вчителів

З метою обміну досвідом в ЗОШ №3 відбулася зустріч за круглим столом асистентів учителів міста, які працюють в інклюзивних класах, та спеціалістів Марганецького ІРЦ. Всі учасники активно долучились до обговорення теми «Колективна діяльність асистентів учителів як засіб соціальної реабілітації учнів початкової та середньої школи в умовах інклюзивного навчання».
Учасники круглого столу обговорили проблеми формування особистісно-розвиваючого спілкування, при якому асистент учителя стає на позицію дитини як рівноправного партнера, стимулюючи процеси самовдосконалення, самореалізації дітей з особливими потребами.
Організатори зустрічі асистенти вчителів ЗОШ №3 Крючкова В.Л., Шевела Л.М., Діденко А.В., Здоренко І.В., Чекерес Л.М., Шестакова Т.В., вчитель образотворчого та музичного мистецтва Висоцька Ж.Ю. як учасники шкільного методичного  кластеру «Від рівних прав – до рівних можливостей» поділились досвідом колективної роботи у сфері інклюзивного навчання, розповіли про форми проведення корекційно-розвиткових занять з циклу «Хвилини радості».

Всі ці розповіді схвилювали учасників заходу та вказали на необхідність співпраці асистентів вчителів міста для обміну досвідом.


Комментариев нет:

Отправить комментарий